A nordic walking sportág népszerűsítése céljából 2023 őszén szeptember 18. – november 30-ig ismét országos programsorozattal várja a mozogni vágyókat a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT). Szakképzett oktatóik az ország számos pontján megmutatják a sportágban rejlő lehetőségeket és átadják azt az alaptudást, ami szükséges ahhoz, hogy helyesen és hatékonyan űzzük ezt a mozgásformát.

Kezdd el

Mindig is érdekelt miért sétálnak emberek bottal a kezükben? Sosem merted megkérdezni tőlük pontosan mi ez a mozgásforma? Mivel több, mint egy sima gyaloglás? Mi a különbség a nordic bot és a túrabot között? Azt gondolod, hogy ez csak az idősek sportja? Ha ezek a kérdések Téged is foglalkoztatnak, akkor látogass el a lakókörnyezetedben lévő foglalkozásra!

Légy része

Légy részese egy közösségnek! Tapasztald meg az örömteli mozgás élményét és töltődj a szabadban! A foglalkozásokon egészen a kezdő szinttől is megismerkedhetsz a nordiccal. Aki azonban már fogott a kezébe ilyen speciális botot, annak is ajánljuk ezeket a foglalkozásokat, hogy tovább tudja tökéletesíteni, fejleszteni a mozdulatait.

Kipróbálnád?

Kényelmes, az időjárásnak megfelelő öltözet, zárt cipő és lelkesedés. Csupán ennyire lesz szükséged, ha úgy érzed belevágnál és megismernéd a nordic walking sportágat. Ne aggódj, ha még nincs botod! A helyi szervező biztosítja neked a testmagasságodhoz megfelelőt.

A Lépten-nyomon NOWA Programban résztvevő MASPORT tagszervezetek és eseményeik bővülő listája a masport.hu oldalon található.