Praktikus tippek és tanácsok a sport szerelmeseinek

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint egy egészséges felnőttnek hetente átlagosan 150-300 perc időtartamú, közepes intenzitású mozgás javasolt. Sokan azonban nem tudják, hogyan kezdjenek el sportolni, de akadnak olyanok is, akiknek a lakóhelyükön korlátozottak a lehetőségeik. Nekik és mindazoknak, akik egy kis inspirációra, útmutatásra vágynak, tökéletes megoldást jelent az áprilisban debütált MovePlay oldal: az ingyenes online platformot azóta már közel tízezren használják! Ezen a komplex és bárki számára elérhető felületen 40 mozgásformát lehet megismerni a kezdőtől a haladó szintig és a folyamatos frissítéseknek köszönhetően pedig hamarosan összesen 200 szakmai kiadványt és több mint 1000 mozgásvideót lehet majd elérni.

A MovePlay oldalt roppant egyszerű kezelni: csak egy gyors, ingyenes regisztráció szükséges, hogy elérhessük az anyagokat és a kulcsszavak segítségével máris könnyedén rákereshetünk az érdeklődésünknek megfelelő videókra. Amennyiben nincsenek konkrét elképzeléseink, akkor is segítenek a színes hashtagek, amelyeket használva eligazodhatunk a videók között, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet! De nézzük, hogy milyen keresési kulcsszavakkal találkozunk a MovePlay oldalon!

#Kiknek ajánljuk?

Az oldalon rengeteg olyan edzésvideót találsz, amely kifejezetten kezdőknek szól. Ha már régóta benned él a vágy, hogy elkezdj rendszeresen mozogni, csak nincs ötleted, hogyan fogj hozzá, itt a tökéletes megoldás! A Kezdő videók mellett érdemes megtekinteni az Alapgyakorlatok helyes kivitelezését is, hogy edzés közben biztosan jól végezd a feladatokat és elkerüld az esetleges sérüléseket.

A sokszínű, változatos MovePlay videóknak hála, a haladóbb sportolók is találnak saját érdeklődésünknek megfelelő edzésformákat, a kismamák pedig bátran kipróbálhatják a Trimeszter és Kismama torna megjelölésekkel ellátott edzéseket, amelyek kifejezetten várandósoknak készültek.

#Testrész szerint

Előfordulhat az is, hogy nem teljes testes, kardióedzésre vágyunk, csupán külön egy-egy részt szeretnénk megmozgatni: a MovePlay oldalon eszerint is válogathatunk. A számos lehetőségből találhatunk megfelelőt akkor is, ha a strandszezonra szeretnénk lapos, izmos hasat, vagy éppen fenékre, combra szeretnénk edzeni, de a férfiak által kedvelt felső testet, bicepszet, váll-, és mellizmokat megmozgató videókat is elérhetjük.

#Mozgásformák

Az oldal sokszínűsége talán a különböző mozgásformák esetében a legfeltűnőbb, ugyanis itt a játékos családi edzéstől a különlegesebbekig, mint amilyen például az agility létra, a fascia, a gymstick, vagy a hengerezés, minden megtalálható. A nők kedvenc táncos órái közül is lehet válogatni: Társastánc, Szamba és az Akrobatikus rock and roll is várja az érdeklődőket. A rengeteg saját testsúlyos edzés mellett találunk eszközökkel végezhető gyakorlatokat is a Gumikötél, Kettlebell, Medicinlabda, Súlyemelés vagy a Gumipánt, gumiszalag címszavak alatt.

#Témák szerint

Az áprilisban online keretek között tartott #BeActive Night eseményre hat különböző szobát hoztunk létre, hogy az érdeklődők kipróbálhassák a különböző edzésformákat. A honlapon található „virtuális lakás” Táncterasz, Fitnesz folyosó, Nagyi szoba, Kihívások alagsora, Harmónia tér, és Családi nagyszoba elnevezésű helyiségeiben mindenki a számára megfelelő mozgásformák közül válogathat.

A MovePlay oldal segítségével tehát ingyenesen sportolhatsz az otthonod kényelméből és akár egy komplett egyéni edzést is összeállíthatsz magadnak a bemelegítéstől kezdve a fő részen át egészen a nyújtásig, más-más oktatóval, hiszen a színes hashtagek segítségével könnyedén megtalálhatod a szakértőink által készített széles választékból a számodra legideálisabbat! A videókon kívül az oldalon olvasnivalók és érdekességek is várnak!

 

Böngészd te is a https://www.moveplay.hu oldalt és mozogjunk együtt!