Első fontos határidejéhez érkezik a Kihívás Napja: a munkahelyi csapatoknak április 30-ig van lehetőségük nevezni a sportos megmérettetésre. A hagyományosan május utolsó szerdáján megrendezendő szabadidősport rendezvényre, melyet a Magyar Szabaidősport Szövetség koordinál, három-nyolc fős csapatok jelentkezhetnek a munkahelyi kategóriában.

Egy munkahelyről akár több csapat is nevezhet, és egy egész hónap áll rendelkezésre, hogy május 30-ig – akár többször is – teljesítsék a kihívást, amely legalább fél óra mozgást, nem mellesleg pedig példamutatást és motivációt jelenthet a többi kolléga számára. Tavaly egyébként negyven munkahelyi csapat csaknem 32 ezer percet mozgott a kihívás időtartama alatt.

A Kihívás Napjára, amelyet világszerte 1982 óta, Magyarországon pedig 1991 óta rendeznek meg, összesen négy kategóriában lehet jelentkezni: a munkahelyek mellett tűzoltóparancsnokságok, oktatási intézmények, valamint települések és önkormányzatok versenghetnek az értékes díjakért. Utóbbi három kategória résztvevői május 16-ig küldhetik be a jelentkezésüket a www. kihivasnapja.hu weboldalon keresztül.

A legaktívabb résztvevőket természetesen díjazza is a szövetség, a munkahelyi csapatok között 150.000.- Ft összértékű élménycsomagot, a többi résztvevő között pedig csaknem 5 millió forint értékű Decathlon utalvány osztanak szét. A sportáruház egyébként a példamutatásban is élen jár: az összes áruház dolgozója részt vesz a kihívásban.

További információk: www.kihivasnapja.hu

www.facebook.com/kihivas.napja