2022. május 25-én a Masport képviselői Frankfurtba látogattak, ahol a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) munkatársaival egyeztettek a két szervezet közti partneri együttműködés lehetséges jövőbeni irányairól és egyéb, az európai szabadidősport életet érintő aktuális kérdésekről.

Szövetségünk 1996-tól tagja a szabadidősport nemzetközi világszervezetének, a TAFISA-nak. Évek óta aktívan és eredményesen veszünk részt a szervezet legjelentősebb szakmai programjaiban, így a Kihívás Napja és a Világ Gyalogló Nap eseménysorozatokban. Számos TAFISA eseményt házigazdaként jegyeztünk az elmúlt időszakban, ezek közül a TAFISA 2015. évi világkongresszusának megrendezése emelkedik ki. Czene Attila elnökünk korábban tagja volt a TAFISA Igazgatóságának, Benyhe Róbert kollégánk pedig jelenleg is képviseli szövetségünket a szervezet kontinentális testületében, a TAFISA Europe Steering Committee-ben.

Májusi látogatásunk a TAFISA frankfurti irodájában elsősorban kapcsolatépítési céllal zajlott, hiszen a pandémia miatt az elmúlt két évben nem volt lehetőségünk a személyes találkozóra. Wolfgang Baumann főtitkár, valamint Jean-Francois Laurent és Gaëtan Garcia főmunkatársak láttak vendégül, akik tájékoztattak minket a júniusi világkongresszus és közgyűlés előkészületeiről, illetve a további aktuális TAFISA programok helyzetéről. A Kihívás Napját az idei évben nem hirdették meg nemzetközi szinten, ugyanakkor érdeklődtek az eseménnyel kapcsolatos hazai tapasztalatainkról és a brand megújítás jövőbeni közös lehetőségeiről. Küldöttségünk beszámolt az elmúlt két év legfontosabb történéseiről a hazai szabadidősport életben és hosszasan beszélgettünk a Promotiong senior sports across borders Erasmus+ projektünk fejleményeiről is. Folytatás Portorozban, a TAFISA világkongresszuson június 8-án!