2019 júniusában zárul a „Környezetbarát szabadidősport” nevet viselő nemzetközi projekt, amelyben a Magyar Szabadidősport Szövetség is aktívan részt vett. Az Erasmus+ program által támogatott projekt célja, hogy felkeltse a figyelmet a környezettudatos hozzáállás előnyeire a szabadidősportban, valamint népszerűsítse a biztonságos és tiszta környezetben való sportolást. A 18 hónapos közép-európai együttműködés utolsó fázisában megjelent a projekt „jó gyakorlatait” bemutató kiadvány.

A „Környezetbarát szabadidősport” (Sport for All and the Environment – SforAE) projektben 4 közép- és kelet-európai ország 5 szervezete vett részt partnerként: két lengyel, egy cseh és egy szlovák szervezet mellett a Magyar Szabadidősport Szövetség is aktív részese volt a közös munkának. A projekt során minden résztvevő országban számos olyan szabadidősport esemény zajlott, ahol kiemelt figyelmet fordítottak a „zöld”, környezetbarát szempontokra. A felhíváshoz csatlakozó helyi eseményszervezők a projekt korábbi szakaszában publikált „Zöld útmutató” alapján kaptak tippeket és javaslatokat eseményük ilyen irányú fejlesztéséhez.

A most elkészült „Jó gyakorlatok” kiadvány a négy országban megrendezett legjobb kivitelezésű, kiemelt eseményeket mutatja be, azzal a nem titkolt céllal, hogy további inspirációt adjon az eseményszervezőknek a környezetbarát aspektusok minél sokrétűbb alkalmazásában. A 10 eseményt bemutató kiadvány emellet a szabadidősport eseményeken résztvevők számára is hasznos, ajánlott olvasmány. A brossúra ezen a linken tölthető le.

#SforAE #környezetbarát #szabadidősport #BeActive