Kérdések és válaszok, avagy Kivel tornázok a nappalimban?

Bizonyára mindenki találkozott már olyan emberrel, aki kirobbanó energiával folyton mozgásban tartja saját magát és környezetét, és lételeme a jövés-menés, aktivitás. Oktatónk páratlan lendülettel szervez sporteseményeket, tart edzéseket csupa mosollyal és lendülettel. Csapatunk igazi örökmozgója kerül most bemutatásra. Nem volt kérdés, hogy a Mozgásélmény szenioroknak programban ő is szerepet kapjon.

1.Van valamilyen sportolás előtti rituáléd?

Az online edzések felvételei előtt nagyon izgulok, még ennyi edzőként eltöltött idő után is. Edzés előtt mindig át szoktam gondolni az órát, mit fogunk csinálni, mire fogunk edzeni, milyen eszközzel stb. Amikor pedig például Nordic túrákra készülök terveket készítek, merre menjünk, hány kilométer legyen a táv stb.

2.Mi az a tárgy, amely nélkül sosem kezded el a mozgást?

Egy jó edző- vagy túracipő. A Csoportomnak mindig azt mondom, hogy a lábunk elég kényes testrészünk, ha nem kényelmes a cipőnk, az nagyban befolyásolhatja az aktuális mozgásunkat, teljesítményünket.

3.Ha csak egy sportágat űzhetnél, mi lenne az?

Az aerobikon kívül a hosszútávú túrázás (ez már kettő 😊) Az aerobik munka is, a túrázás pedig „csak” hobbi. Tehát ha szabadidőmről beszélünk, akkor csak a túra.

4..Ha választanod kellene… Bemelegítés vagy nyújtás?

Bemelegítés. Én szinte egész nap melegítek, ez az én izgő-mozgó egyéniségemhez jobban illik, mindig készültségben vagyok, nehezen tudok megállni.

5.Mi volt a legkedvesebb visszajelzésed a munkáddal kapcsolatban?

A legutolsó visszajelzéseket furcsa mód épp vírusnak köszönhetem, mert ha nem kellett volna itthon maradni nem tartottam volna online edzéseket sem. A csoportjaimban nagyon sokan vannak, akik már külföldön, vagy más városban laknak, évek óta nem járnak már hozzám edzésre. Most lehetőségük volt ismét az én óráimon részt venni, nagyon megható volt, ahogy egymást üdvözölték és ahogy engem sírva hívtak fel, hogy mennyire jó újra velem edzeni, és ezért nem várják, hogy vége legyen ennek a helyzetnek. Ilyenkor mindig rájövök, hogy nagyon szeretem a munkám, és hálás vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek.

A kérdésekre válaszolt: Félegyházi Éva – csoportos fitness,-személyi edző, nordic walking oktató és túravezető