Kérdések és válaszok, avagy Kivel tornázok a nappalimban?

Iskolai évek során biztosan mindenkinek volt valamilyen meghatározó, és maradandó élménye a testnevelő tanárával. A mai anyagban a testnevelő tanárok gyöngyét mutatjuk be. Iskolai tanítása során pozitív emlékekkel és a rendszeres testmozgás iránti igénnyel gazdagodtak tanítványai. Ezen felül rendületlenül népszerűsíti a nordic walking sportágat Békés megyében. Korosztályát képviselve óráival a Mozgásélmény szeniorok Program keretein belül sok-sok felejthetetlen élményt nyújt majd a résztvevőknek.

1.Van valamilyen sportolás előtti rituáléd?

Természetesen van. Mielőtt elkezdem az edzést mindig lemérem a súlyomat. Az edzés végén ismét. Ezt soha nem felejtem el.

2.Mi az a tárgy, amely nélkül nem kezded el a mozgást?

Előkészítem a kézisúlyzókat. Ez meghatározó nálam, hiszen számos órámhoz ezt az eszközt használom.

3.Ha csak egy sportágat űznél, mi lenne az?

Egyértelműen az ATLÉTIKA.

Gyerekkoromban atletizáltam. Serdülő, ifjúsági, junior majd felnőtt válogatott voltam ötpróbában és gerelyhajításban. Nagyon szerettem a magasugrást, súlylökést, diszkoszvetést és a gerelyhajítást is. Az atlétikai számokat nem szubjektívan mérik, ott a másodpercek és a centik számítanak. Még ma is “űzném ” (olyan szépen, csodálatosan száll a levegőben a gerely), ha egy kellemetlen sérülés nem jött volna közbe. Ez sajnos a mai napig kísér. Régebben azt terveztem, hogy szeniorként versenyeken fogok indulni…

4.Ha választanod kellene…csoportos vagy egyéni mozgás?

Egyéni, mert “magányos farkas” vagyok. Csoportos órákra jártam korábban, de nehezen viseltem, hogy az óra kezdése előtt egy órával már el kellett indulnom, hogy időben bejussak a terembe. Lejelentkezni, öltözőt-szekrényt bérelni, átöltözni stb. És persze jó helyre is akartam kerülni a teremben, ehhez pedig időben kellett érkeznem. Mindez 2,5- 3 órát vett igénybe. Nekem ezért itthon egyszerűbb a mozgás.

5.Mi volt a legkedvesebb visszajelzésed a munkáddal kapcsolatban?

Sok-sok pozitív visszajelzést kaptam már a pályám során. Testnevelő tanár voltam középiskolában, ahol nagyon sok fiú volt. Elsős fiú az egyik óra végén odajött hozzám és azt mondta: „Tanárnő ez fantasztikus óra volt. Életemben nem vettem részt ilyen jó tesi órán.”

Kanadából írt korábban szintén egy fiú tanítványom: ” Kedves Tanárnő! Hálásan gondolok önre és köszönöm a többiek nevében is a hangulatos tesi órákat és hogy minden óra végén játszhattunk. ”

A Nordicos hölgytől pedig ezt a visszajelzést kaptam: “Drága Ágikám. Nagyon hálás vagyok Neked, hogy megszerettetted velem a NORDIC WALKING – ot és hogy elindítottál ezen az úton.”

A kérdésekre válaszolt: Dr. Tóth Miklósné Ági- nyugdíjas testnevelő tanár