Kérdések és válaszok, avagy Kivel tornázok a nappalimban?

A program megalkotásakor Ő volt, aki először, mint potenciális oktató eszünkbe jutott. Precíz, pontos és hiteles. Többek között ezért is döntöttünk úgy, hogy vele szeretnénk dolgozni. Kiegyensúlyozott, kellemes személyisége még a monitoron keresztül is sugárzik. Küldetéstudata páratlan, célja többek között az életminőség javítása a mozgás eszközével. A most bemutatásra kerülő oktatónk régóta foglalkozik a szenior korosztály átmozgatásával, és kreatív ötleteivel elkápráztatja tanítványait.

1.Van valamilyen sportolás előtti rituáléd?

Nincs. Talán sietek, hiszen mindig sietek…:)

2.Mi az a tárgy, amely nélkül sosem kezded el a mozgást?

Saját sportolásnál annyira nem figyelek a részletekre, de fontos, hogy a saját sporteszközeimmel mozoghassak (pl. teniszütő, nordic walking bot) és legyen nálam hajgumi. 😊 Oktatóként víz, szőlőcukor, magnézium, kinesiotape és mobiltelefon az, ami mindig van nálam.

3.Ha csak egy sportágat űzhetnél, mi lenne az?

Ez nem ér! Többet nem lehet?! Elsősorban szabadban szeretek sportolni és minden mozgás érdekel, amivel lehet csavarogni. Így egész évben kedvenc a nordic walking, télen a síelés, nyáron a vitorlázás, kajakozás. A hétköznapjaimban pedig a legfontosabb kikapcsolódás a tenisz, hetente kétszer teniszezek, ez az agymosás, amikor el tudom engedni a problémákat és igazán kikapcsolok.

4.Ha választanod kellene…fitball labda vagy nordic bot?

Nordic walking bot. De ez egy szubjektív vélemény, nem a mozgásformát, gyakorlatanyagot minősíti. Azért szeretem jobban, mert szabadban sportolhatok vele és mert a nordic walking botokkal lehet csavarogni. Csavarogni pedig az egyik legjobb dolog az életemben. De nagy kedvencem a fitball labda is, hiányzik is most nagyon, az online órákhoz most nem használhatom, hiszen nincs mindenkinek otthon ilyen eszköze.

5.Mi volt a legkedvesebb visszajelzésed a munkáddal kapcsolatban?

Nekem az jelenti a legnagyobb örömet, ha arról értesülök, hogy valakinek javult a közérzete, fittsége, egészségi állapota a rendszeres mozgás hatására. Hiszen a mozgás nem csak élmény, hanem egyben gyógyszer is. A szenior korosztály életminőségét sokkal inkább befolyásolja a mozgás és az aktív életmód, mint a fiatalabb generációkét. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokak életébe én csempésztem be a mozgást, tettem a mindennapjaik részévé olyanoknak is, akik előtte esetleg soha életükben nem sportoltak. Ez a megfelelő mozgásformák kiválasztásával lehetséges. Kezdő mozgásformának a nordic walking kiváló, ezt bátran ajánlom.

A kérdésekre válaszolt: Kovács Kriszta- szenior tréner