Abaújszántói „csiri-biri”

A borsod megyei Abaújszántói Óvoda és Mini Bölcsőde Boldogkőváraljai Tagintézménye jól megmozgatja majd az ovisait. Csapatjátékokkal, ügyességi és labdás feladatokkal, kúszással-mászással járó játékos mozgással készülnek. Igyekeznek a programokat úgy összeállítani, hogy az fejlessze is a gyereket, (egyensúlyérzék, mozgáskordináció, tartásjavítás stb.) Félórás táncos foglalkozás is lesz a délelőtt folyamán, melyhez a muzsikát a Csiri-biri együttes adja.

Paralimpikonok Szegeden

Csongrád megyében Szegeden egy igazán figyelemre méltó program kerül megszervezésre “A Makray Fogyatékkal Élő Gyerekek Nappali Intézményének fiataljai mozgás és értelmi sérült fiatalok. A mozgás az ő életükben is fontos. Ebben az évben is együtt mozgunk 3 példaképükkel együtt. A paralimpikon Biacsi ikrekkel: Biacsi Ilonával és Biacsi Bernadettel és Szilágyi Péter triatlonistával „ Minden tiszteletünk a szervezőknek! Kövessék minél többen példájukat!

Nyitott kapuk a Kaposvári Kodályban

A kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulói is meg lesznek mozgatva ezen a napon. A táncszakkör kapui nyitva állnak az érdeklődők számára, nyílt órával várják az érdeklődőket. Reméljük valaki kedvet kap egy kis tánctanuláshoz. Aki pedig a labdajátékok szerelmese, az sem marad program nélkül. Az iskola tornatermében különböző labdajátékokkal szakadhatnak ki a diákok a tanulás mókuskerekéből.

Pörögj-forogj, Mozogj Csókakő!

Báró Nádasdy Tamás Tagiskola Csókakő is aktívan tervez és szervez a Kihívás Napjára. Méta? Igen. Lesz ez is, és még sok más program. Az iskola udvarán egyfajta forgószínpadként működő módszerrel különböző programok kerülnek megrendezésre (például ügyességi játékok, foci, kézi, és röpi meccsek) Ha ez még nem lenne elég, irány a Szőlő hegy! A kalandvágyók csoportosan felsportolhatnak a hegyre. Egészen este 9 óráig lesz program. Ki tudja lehet a végén átcsap egy közös mulatásba. Reméljük mindenki kellemesen elfárad majd az aktívan eltöltött nap után.

Ágyúdörej Tápiószentmártonon

Ki korán kel…Tartja a mondás. A Kihívás Napi nagy hajrá már éjfélkor elkezdődik Tápiószentmártonon. Pontban 0:00-kor 20 perces bemelegítő zenés gimnasztikus gyakorlatokkal nyitják meg az éjjelt a község központjában a szökőkútjánál. A szervezők azt írják igazi áloműzésre lehet majd számítani. Ágyúdörej. Ez töri meg nyolc órakor a reggeli csendet. Vállalkozó szelleműek figyelem! Ágyúhúzás lesz a Fő úton a Szoborpark körül!! Ez még csak kezdet. A programokból szemezgetve délelőtt vérpezsdítő zumbaóra és mediball vár a lakosokra. A környékbeli nyugdíjasoknak és mozgáskorlátozottaknak is tartanak majd átmozgató tornát Király Gabriella, szenior jógaoktató vezetésével. Egész napos sporttal, programokkal, zenés táncos foglalkozásokkal készülnek a szervezők, melyre várnak mindenkit hatalmas szeretettel a szervezők, ismerőst, ismeretlent, nézelődőt egyaránt. Igazán nagy a rákészülés, több egyesület és szervezet közösen szervezi meg az év várhatóan legmozgalmasabb napját.

Nagydobszai nyolcas

Nagydobszai Általános Iskola is aktívan részt vesz majd a Kihívás Napján. Egyebek mellett igazi családi programokkal készülnek. Délelőtt diákok, délutáni óráktól pedig a vállalkozó kedvű nagyszülőké, szülőké a főszerep. Nem jógáztál még a nagyiddal, nagyapapáddal? Szólj nekik, hátha van kedvük egy kis testmozgáshoz. Kitűnő program, hogy egy közös mozgás kicsit közelebb hozzon Benneteket egymáshoz. Mi már nagyon várjuk! Akinek pedig pulzusnövelő mozgásra van igénye annak bátran javasoljuk, hogy vegyen részt a szülő, diák, öregdiák focimeccsen. Ha ez még nem lenne elég 8 féle sporttevékenységből lehet majd választani: Íjászkodás, Lajhármászás, Futballmeccsek, Hullahopp, Szkanderbajnokság, Tollaslabdázás, Rollerezés, Kerékpározás. Reméljük mindenki megmozdul majd egy kicsit.

Dobozi vándorkupa

Mi is lehetne annál jobb, mint megnyerni a vándorkupát, és a vele járó dicsőséget…Dobozi Általános Iskola versenyt hirdet a felsős diákoknak ennek megszerzésére. Focis fiúk, kézis lányok hajrá! Győzzön a jobb! Ez a program délután kerül megrendezésre, de addig is lesz lehetőség szervezett kereteken belüli testmozgásra. Reggel torna, napközben pedig csapatversenyek mozgatják meg az iskolás diákokat.

Esztergomi Tour de ovi

Zenés napindító torna, Toppantó, Vitamintorna, Mókatorna-Flashmob, GURULJ! – UGRÁLJ! – MÁSSZ! – LŐJJJ! Tour de ovi, Színek forgatagában…Hogy ezek pontosan mit is takarnak? Az Esztergomi Honvéd utcai Óvoda ovisai erre biztosan fogják tudni a választ. 🙂 Ezekkel a fantáziadús program megnevezésekkel készülnek az óvónők a kicsik számára. Izgalmas napra készülhetnek a gyerkőcök, játékból, mókából, sportolásból és önfeledt kacagásból biztosan nem lesz hiány. 

Élőkép Aranyosapátin

Mozgásra buzdít a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Apáti Iskola is.  Trambulinon ugrálással, ping- pong meccsekkel, csocsóval és focimérkőzésekkel készülnek majd a nagy napra. Nemcsak sportos, hanem egy igazán kreatív és ötletes mutatvánnyal is készülnek. Kupakokból a nap témájára élőképet fognak létrehozni. Kíváncsian várjuk, hogy mit alkotnak! Rendőrökből sem lesz hiány, akik aznap nem csak szolgálnak és védenek.  A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság biciklis akadálypályát épít és várja a diákokat.

Hasalva, ülve, állva Pestszentlőrincen

Gyalogtúra a tanösvényen, majd közös gimnasztika az erdei focipályán. Ez lesz Pestszentlőrincen. Az izgalmak csak ekkor kezdenek el fokozódni. Délelőtt gördeszkaverseny izzasztja meg majd a gyerekeket, melyet korosztály szerint fekve, ülve vagy állva teljesítenek majd a vállalkozó szelleműek. Egyéb programok is lesznek, érdemes rákukkantani a Pestszentlőrinci Kihívás Napján megrendezésre kerülő eseményekre.

Sajókeresztúri Street Workout

Főtéren, a Művelődési Ház udvarán, az óvodában, a konditeremben is a Kihívás Napja jegyében zajlik a nap. Ezeken a helyszíneken számos program lesz, egyéni és csoportos sportos is egyaránt. Ha választhatnánk mi biztosan ott lennénk a Főtéren az erőnléti versenyen. Délután négykor kezdődik, találkozzunk ott!

Sárospataki meseprogramok

Hegylakó fantázianéven indít majd programot a Sárospataki Református Általános Iskola. Nem kell megijedni, csak egy kis kidobós játékot takar a zord név. Bohém rapszódia megnevezés alatt futó program pedig nem más, mint egy jó kis Pulzuszám-növelő aerobik Barbara nénivel az iskola udvarán. Számtalan programmal készülnek még a szervezők. A programneveket tematizálták gyerek mozifilmek köré. Gratulálunk az ötletes, és kreatív elnevezésekhez. Sok sikert kívánunk a lebonyolításhoz!

További részletek :http://kihivasnapja.hu/