Május 31-én ismért megrendezésre kerül szövetségünk koordinálásával a Kihívás Napja nemzetközi háttérrel rendelkező országos eseménysorozat. Tanintézmények, települések, munkahelyek és közösségek tagjait buzdítjuk ismét mozgásra.

  • Nevezz, szervezz

Az országos eseményhez csatlakozni a https://kihivasnapja.hu/ oldalon keresztül lehet 4 kategóriában. A programokat a helyi szervezők valósítják meg, a központi koordinációt a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi.

  • 15 perc

Mindenkinek jár 15 perc hírnév, tartja a mondás. Május 31-én nem a hírnév szerzése a cél, hanem az, hogy a négy kategória valamelyikébe benevezett résztvevők a lehető legtöbb 15 perces aktivitást végezzék. Mi számít aktivitásnak? Szinte minden olyan tevékenység, ami pulzusnövelő testmozgás. Labdajátékok, futás, jóga, úszás, akadálypályán kúszás-mászás, traktor húzás, lépcsőzés …

  • „Legek” napja

A Challenge Day, azaz a Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A cél idén is az, hogy a tanintézmények, települések, munkahelyek és közösségek elnyerjék a legsportosabb címet! A cím megszerzésén túl a résztvevők sportszerutalvány díjazásban is részesülnek. Ennek részletei a versenykiírásokban olvashatóak.

  • Ugorjuk meg együtt!

A rendszeres testmozgás beiktatása a hétköznapokba igazi kihívás a legtöbb ember számára. Ha közösségben kezdünk el mozogni, a motivációs erő nagyobb, mintha egyedül vágnánk neki a sportolásnak. Ezért a Kihívás Napja idei mottója idén is az, hogy „Ugorjuk meg együtt!”.

Legyen május utolsó szerdája az év legsportosabb napja. Hívjuk fel együtt a figyelmet a mozgásgazdag életmód fontosságára! Teremtsünk kedvet, mutassunk példát környezetünknek a rendszeres testmozgásra!

  • Kinder Joy of Moving Kihívás – tanintézmények részére

A Kihívás Napján plusz lehetőség biztosítása játékos sportfeladatok végzésére – ezen keresztül a rendszeres, örömmel végzett testmozgás és az aktív, egészséges életmód népszerűsítése a benevezett tanintézményeknek. Cél, kreatív sorversenyek létrehozásával a versenykiírásban meghatározott útmutató szerint a tanintézmények diákjait játékos mozgásra ösztönözni. Kategóriánként a legkreatívabb megoldásokat díjazzuk. A helyezésekre a Kihívás Napja Szervezőbizottsága javaslatot tesz, a végső sorrendet a Ferrero Magyarország Kft. illetékes munkatársai állítják fel.

  • Táplálkozz okosan! – kihívás munkahelyi csapatok részére

Idén a munkahelyek számára a rendszeres testmozgás mellett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által kidolgozott szakmai anyagok és ajánlások segítségével a mindennapokba beépíthető egészséges táplálkozást népszerűsítő programot is hirdetünk. A plusz kihívás 4 héten keresztül tart. Különböző témákban küldünk hírlevelet a kihívásban résztvevőknek, melynek feltétele a Kihívás Napja eseményre való nevezés.

  • Széchenyi Kihívás

A történelmi Széchenyi család számára a sport a mindennapok részét képezte. A kihívás célja, a Széchenyi örökségen keresztül a lakosság figyelmének felhívása a rendszeres sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés körükben a rendszeres sportoláshoz. A benevezett települések, közösségek és munkahelyek két féle feladat közül választhatnak. A Széchenyi örökséggel összefüggésben vagy a családnévvel összefüggésbe hozható helyszínen végezhetnek sporttevékenységet. Díjazzuk a legkreatívabb megoldásokat, kategóriánként sportszerutalvánnyal és a gróf Széchenyi Család Alapítvány emlékplakettjével.

Jelentkezés, versenykiírás és minden infó: https://kihivasnapja.hu/

https://www.facebook.com/kihivas.napja

 

Töltődj fel sporttal!

A program kiemelt támogatói: a Kinder Joy of Moving és a Szerencsejáték Zrt.

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Városi Civil Alap keretében.