Székesfehérvártól Szigetváron, Salgótarjánon, Debrecenen át Békéscsabáig több mint nyolcszázan vettek részt a nemrégiben végetért NOWATHLON rendezvénysorozaton. A MASPORT által idén is meghirdetett országos nordic walking programban – a szövetség születésnapjára való tekintettel – szerepet kapott a 30-as szám.

A nowathlon lényege, hogy a kijelölt útvonalakon az egyéni és a csoportos indulóknak a térképen jelzett pontokat érintve együtt kellett teljesíteni a távot. Összesen tíz pontot kellett érinteni – ezek közül pedig öt állomáson feladatok nehezítették, színesítették a túrát, ahol a bűvös 30-as számot is szerepeltetni kellett. Dekázás ping-pont ütővel,  30 másodperc ugrókötelezés, távolba dobás 30 méterre- csak, hogy néhányat említsünk a feladatok közül.

A túrákon az iskolásokon, családokon, baráti társaságokon, nyugdíjas klubokon át minden korosztály képviseltette magát. A mozgás öröme, a nordic walking népszerűsítése mellett fontos volt az adott térség nevezetességeinek megismerése is.