A legnagyobb európai szabadidősport program részesei lehetnek azok, akik szervezőként vagy sportolni vágyóként ott lesznek a szeptember 23. és 30. között megrendezésre kerülő Európai Sporthét valamelyik rendezvényén – különös tekintettel a sportfesztivál-csokor csúcspontjára, a #BeActive Night-ra, ami szeptember 29-én lesz a budapesti Tüskecsarnokban.  

 

De, hogy mi is az az Európai Sporthét?

Az Európai Sporthét az egyik legnagyobb sportolást és aktív életmódot népszerűsítő kampány, amelyet az Európai Bizottság kezdeményezett 2015-ben. Az immár negyedik éve megrendezésre kerülő program célja, hogy az európai polgárok a szeptember 23-30. közötti időszakban egy héten keresztül minél többet mozogjanak és a Sporthét után is aktívak maradjanak.

Ezen a héten Magyarországon is temérdek mozgásforma közül válogathatunk, számos sportszolgáltató nyújt ingyenes vagy kedvezményes sportolási lehetőséget az érdeklődők számára. A több száz hazai esemény kiemelt fókusztémák – az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadtéri mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré csoportosul. A Sporthét átfogó kampánymottója, a „#BeActive” egész évben keretként szolgál a meglévő kampányokhoz és csatlakozó eseményekhez.

Az Európai Sporthét koronája a #BeActive Night, amit szeptember 29-én 19.00 és 01.00 között rendeznek Budapesten, a Tüskecsarnokban.

Érdekesség, hogy ezen a szombaton számos európai országban egyidejűleg rendeznek eseményt ugyanezen a néven. Ez az Európai Sporthét kiemelt sportesemény-sorozata.

A #BeActive Night idén szeptemberben debütál Budapest egyik látványos köz- és sportkomplexumában, ahol mind a szabadtéri, mind a fedett – időjárási körülményektől független – sportolási lehetőségek adottak a résztvevők számára. Az ingyenes rendezvény a szabadidősport eseményeken megszokott mozgásformák mellett teret enged olyan hazai szempontból is kiemelkedő sportágaknak, amelyekhez a nagyközönség csak ritkán férhet hozzá. Ilyen többek között a jégkorongozás, a műkorcsolyázás, a curling, a szinkronúszás, a búvárkodás, a sífutás, az önvédelmi és harcművészeti sportok.

A napjainkban rendkívül népszerű tánc-, aerobic-, fitnesz- és jógaórák színesítik a kínálatot, de lehet majd versenyezni családi váltóúszásban, ki lehet próbálni a medencében felállított akadálypályát, SUP jógát, mindenféle gördülő járművet, kerékpáros KRESZ-pályát, vívást, Nordic walkingot, lövészetet is.

Európai Sporthét – Gundel T. Gábor

❗ Jön,jön,jön az Európai Sporthét! ❗ Gundel Takács Gábor például nem csak beszél a sportról, hanem ledobja zakóját és ott lesz a #BeActive Night-on szeptember 29-én, a Tüskecsarnokban. 🏟️ Pörögjetek rá ti is az Európai Sporthét El Clássicójára! 💪BeActive Night – A legmozgalmasabb fesztivál

Közzétette: Európai Sporthét – 2018. szeptember 17., hétfő

 

Kiknek ajánlott a részvétel a #BeActive Night-on?

NEKED! BÁRKINEK!

Gyerekeknek, fiataloknak, idősebbeknek, egyedülállóknak, barátoknak, családoknak, munkahelyi közösségeknek, a rendszeresen sportolóknak, a mostantól mozogni vágyóknak, az érdeklődőknek, egyszóval mindenkinek.

Hova forduljanak az érdeklődők?

Azok, akik szeretnének részt venni az Európai Sporthéten és/vagy a #BeActive Night-on a www.europaisporthet.hu és a www.beactivenight.hu oldalakon tájékozódhatnak a sportolási lehetőségekről, amelyet a Sporthét kínál, illetve a vállalkozó kedvű szervezők itt regisztrálhatják az eseményeiket! A hazai koordinációt és népszerűsítést a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi.

 

És miért gondolja ennyire fontosnak a sportot, a testmozgást az Európai Bizottság?

A sporttól és a mozgástól jobb lesz az életünk, ezt talán nem kell bizonygatnunk – azonban a szomorú valóság az, hogy sem többször, sem többet nem mozgunk, mi európaiak. Sőt. Vannak helyek, ahol inkább egyre kevesebbet. Az Európai Sporthét erre a jelenségre kíván reagálni. Ha nem mozgunk elégszer és eleget, az egyszerre rossz nekünk, neked, a közösségnek – ráadásul mindez gazdasági költségeket is generál. És akkor ne felejtsük el azt sem, hogy a sport és a mozgás népszerűsítése nem csak önmagában jó, hanem olyan pozitív eszméket is támogat, mint az európaiság, a tolerancia és a befogadás.