A Finn 100 akció az elmúlt évben osztatlan sikert hozott mind Finnország budapesti nagykövetségének, mind a Magyar Szabadidősport Szövetségnek. A nagy sikeren felbuzdulva június 16-án szombaton újra közös nordic walkingra hívja Finnország budapesti nagykövetsége és a Magyar Szabadidősport Szövetség a sportág szerelmeseit és azokat is, akik szívesen kipróbálnák ezt az északi országból származó sportágat. Az ingyenes túra szombaton 10:00 órakor rajtol a Gellért-hegyen a Finn Nagykövetség udvarából.

A nordic walkingot a profi sífutóknak köszönhetjük, a sportág komplexitását mutatja, hogy orvosok, gyógytornászok, edzők együttes munkájával vált önálló sporttá. Huszonöt technikájával egyesíti a sífutás egyes lépéseit, futás és fitnesz elemeket.
Bárki, bármikor elkezdheti ezt a sportot, gyakorlatilag bármilyen kondícióval (akár túlsúllyal, betegséggel, csípőprotézissel, idősebb korban, rehabilitációként) és állóképességgel neki lehet állni. Erősíti az izmokat, aktiválja a vérkeringést, tehermentesíti az izületeket, jót tesz az agynak, a közérzetünknek, javítja az állóképességet – ez csak néhány pozitívum a nordic walking jótékony hatásai közül, amelyeket felsorolt Bozsik Anna nordic walking instruktor, a szombati túra vezetője.

Mint minden sportnál, itt is nagyon fontos a helyes technika elsajátítása, ezért érdemes egy néhány órás tanfolyamon, ezdő segítségével elsajátítani az alapokat.

Az eseményt 10.00 órakor Finnország magyarországi nagykövete Petri Tuomi-Nikola, és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke nyitja meg. A zenés bemelegítést követően Bozsik Anna sífutó olimpikon, nordic walking tréner vezetésével indul a Gellért-hegyi túra.

Részletek és jelentkezés:
https://masport.hu/esemenyek/nordic-walking-tura-a-gellert-hegyen-2/