Kiemelkedően aktívan telt 2021.május utolsó szerdája, 2 485 434 perc mozgással zajlott le a Kihívás Napja esemény.

A tét idén is az volt, hogy ki nyeri el Magyarország legsportosabb tanintézménye/ munkahelye/ rendvédelmi csapata címét. Az időjárás az elmúlt napokhoz képest nagyon kegyes volt a résztvevőkhöz, kellemes időben bonyolíthatták le eseményeiket, szerencsére az esőtervekre nem volt szükség.

Az előző évek hagyományait megtörve idén a biztonságos sportolásra törekedve a regisztrációt csak szűkített körben hirdettük meg. Összesen 214 munkahelyi, 6 rendvédelmi csapat, és 124 tanintézmény nevezett a versenyben, ugyanakkor a teljes lakosság aktivizálása érdekében idén egy különleges felhívással is készültünk. Bánhegyi Adrienn -Világ és Európa bajnok ugrókötelező- közreműködésével készített videóban egy egyszerű ugróköteles gyakorlatsor elsajátításával szimbolikusan is ösztönöztük az embereket arra, hogy UGORJUK MEG EGYÜTT az elmúlt időszak kivívásokkal teli eseményeit, nehézségeit.

A munkahelyek meghirdetett az egy hónapos kihívásban 1 372 145 percet mozogtak, töltöttek el aktív testmozgással erősítve a csapatszellemet. A Kihívás Napjához csatlakoztak még a Magyar Akupunktúra és Moxaterápiás Egyesület szervezésében 3-1-2 meridián torna kedvelői.

A szenior korosztály mozgásban tartására is ügyelve a Mozgásélmény szenioroknak Program keretein belül rendhagyó online félnapos programmal készültünk. Négy órán keresztül 174 percnyi mozgásóra segítségével lendültek mozgásba a résztvevők.

A kategóriánként benevezettek a legsportosabb címen túl értékes nyereményekkel is gazdagodnak.

A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:

Tanintézmények – Magyarország legsportosabb tanintézményei

  1.  Székesfehérvári Németh László Általános Iskola
  2.  Füzes Utcai Általános Iskola
  3.  Celldömölki Városi Általános Iskola

Munkahelyi csapatok – Magyarország legsportosabb munkahelyei

  1.  Szociális és Egélszségügyi Alapellátási Intézet – Ringatók
  2.  BorsodChem Zrt. – Chempions
  3.  Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika – Transzplant

Rendvédelmi csapatok – Magyarország legsportosabb rendvédelmi csapatai

  1.   Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Hajdú Humán
  2.   Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség III. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – III. HTP “A”
  3.  X. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – Kinetikus nyolcas

Az aktivitások díjazásán túl a legszerencsésebbek között különböző ajándékokat is sorsoltunk, hogy az élményen túl tárgyi emlékekkel is gazdagodhassanak a résztvevők.

Találkozzunk jövőre is, Ugorjuk meg együtt!