A huszadik születésnap alkalmából visszatér egy korábbi helyszínére a Millenáris Parkba a Családi Mozgásfesztivál. A Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) ingyenes sportrendezvényén – amely az Európai Sporthét bevezető eseménye- hetvennél is több mozgásformát lehet kipróbálni szeptember 2-án.

A Masport célja, hogy kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül minél többen tapasztalják meg a mozgás örömét, ezért a hagyományos sportágak mellett többek között goldsprint, jóga, mediball, tchoukball, stability workout, G-Flex, mountain bike is szerepel az egésznapos sportesemény kínálatában.

A mozgás mellett ezúttal is kiemelt figyelem jut a megelőzésre: szűrővizsgálattal jelen lesz az Egy Csepp Figyelem Alapítvány (cukorbetegség), a Mályvavirág Alapítvány (méhnyakrák megelőzés) és a Movember (prosztatarák) is.

A rendezvényen a korábbiakhoz hasonlóan egyénileg, illetve családosan is lehet gyűjteni a kipróbált mozgásformák után járó pecséteket, mellyel óránkénti sorsoláson vesznek részt.

A Családi Mozgásfesztiválon a részvétel ingyenes, regisztrációhoz nem kötött.

További információk:

https://www.facebook.com/CsaladiMozgasfesztival/