Egy megszokott útvonalon, csak úgy spontán az erdőben vagy egy mezőn, esetleg a városban a gyaloglás a mindennapjaink szerves részét képezi. Tekintsünk rá tudatosan úgy, mint aktív szabadidősportos tevékenységre! A Magyar Szabadidősport Szövetség 2021-ben is megrendezi a Világ Gyalogló (HÓ)Nap országos eseménysorozatot, melynek célja, egész október hónapban túrák szervezésére és azokon a részvételre ösztönözni a lakosságot és felhívni a figyelmet a gyaloglás egészség megőrző hatására.

Programhoz három kategóriában lehet csatlakozni, a honlapon található felületen keresztül. Egész októberen lehetőség van a túrák szervezésére és lebonyolítására A részvétel ingyenes, az élmény garantált.

Miért érdemes a gyaloglást választani?

  1. Költséghatékony– nem igényel különösebb anyagi ráfordítást, azonban egy kényelmes, megfelelő méretű és kialakítású lábbeli kiemelten fontos ennél az aktivitásnál. Attól függően, hogy mi a legfontosabb szempont– a kényelem, a kilométerek vagy a terep, érdemes kiválasztani a megfelelő cipőt.
  2. Kis eszközigényű– eszköz nélkül, vagy gyakorlott túrázók erre a célra kialakított bottal is teljesíthetik a távot. Az igazán mozgékonyak akár nordic walking botot is használhatnak a gyaloglásukhoz, ezzel még hatékonyabbá téve a gyaloglást.
  3. Minden korosztály számára könnyen űzhető – mivel a gyaloglás egy természetes mozgás már egészen kis kortól az életünk részét képezi. Az idősebb korosztály számára is űzhető aktivitás, a többi mozgásformához képest minimálisan terheli csak az ízületeket.
  4. Közösségépítő– mivel kényelmes tempóban a gyaloglás nem megterhelő fizikai aktivitás, csoportosan túrázás közben egymással beszélgetve építhetjük a közösséget. A szabadban eltöltött program közben a közös élmények gyűjtésével erősíthetjük az összetartozás érzetet.
  5. Jobban megismerhetjük a környezetünket– túrázás, gyaloglás közben bejárhatjuk lakókörnyezetünket, felfedezhetünk egy új tájegységet, vagy akár egy várost. A közösségi közlekedés mellőzésével pedig a helyi állat és növényvilág szemlélésére is lehetőség nyílik.

A programban való részvétel ingyenes, azalábbi linken keresztül lehet túrák szervezésére nevezni: masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap

Nevezési határidő: 2021.09.20

Tegyünk azért, hogy a gyaloglás még népszerűbb szabadidősport tevékenységgé váljon!