Fit-Ball Tréning = Az egész család sportja!

Napjainkban nincs olyan gyermek, felnőtt vagy idős korú, akinek ne tudna segíteni a Fit-Ball Tréning valamely formája, elkerülve a civilizációs ártalmak okozta egészségkárosodásokat.

A teljesség igénye nélkül az alábbi népbetegségeket előzhetjük meg rendszeres gyakorlásával:

  • elhízás
  • tartásproblémák
  • csontritkulás
  • porckorong betegségek
  • magas vérnyomás

Sajnos már kisgyermek kortól az ülő életmód miatt a fenti problémák mindenkit utolérhetnek. A 6 éves gyerekek kb. 60-80%-a rendelkezik tartásproblémákkal vagy akár már elferdült gerinccel.

Ha a Fit-Ball-t nem csak edzéshez, hanem az otthoni tanuláshoz vagy felnőttek esetében a munkahelyeken mint ülőbútorként is használjuk, mindez megelőzhető.

Amikor pedig sportolunk vele, sok egyéb pozitív élettani hatást érhetünk el.

Mindezt teljes biztonság mellett, hiszen pl. a labdában lévő levegő a zsírégető aerob gyakoratoknál leveszi ízületeinkről a terhelést, így akár edzetlenebbek, valamilyen ízületi sérüléssel rendelkezők vagy akár egészen idősek is élvezhetik a dinamikus állóképesség fejlesztő táncos órákat is.

Természetesen, az edzettségnek megfelelően a terhelés fokozható akár a versenysportolóknak is kihívást jelentő extrém szintig is.

Erősítő gyakorlatai során pedig úgy támasztja meg gerincünket, hogy maximális izomfejlesztő hatékonyság mellett maximálisan tehermentesíti azt.

Mivel a legtöbb erősítő gyakorlat közben egyensúlyoznunk is kell, ezért olyan izomrostok is fejlődni fognak, melyek fix alátámasztás mellett nem aktivizálhatók. Ezért igen gyors alakformáló hatás érhető el.

 

 

Nyújtó, relaxációs és masszázs gyakorlatai pedig szintén rendkívül hatékonyak és sokkal élvezetesebbek, mintha eszköz nélkül végeznénk a gyakorlatokat.

Az egész edzés rendkívül vidám, mindenkit kiszakít a mindennapi stresszből egy pillanat alatt, melyet a fülig érő szájszélek jeleznek a bemelegítéstől a levezetésig.

Tehát, kortól, nemtől függetlenül mindenkinek érdemes belekóstolni ebbe a mozgásformába, hiszen akár fitness termekben edzőkkel vagy otthon a számos Fit-Ball DVD segítségével rendszeres társunk lehet ez a rendkívül olcsó és ezerarcú sporteszköz.

Vagyis, ha a sportfesztiválon megtetszik a sportág, csak Rajtad múlik, folytatod-e majd tovább, hogy gyors és valódi eredményeket érhess el segítségével!

Fontos, hogy léteznek kezdőknek és haladóknak való különféle nehézségi fokú tréninganyagok a zsírégetéstől az erősítésen keresztül a nyújtásig.

Tehát, ha a Te lakóhelyedhez közel épp nincsenek elérhető Fit-Ball órák, akkor beviheted a szakszerű edzéseket a szobádba!

Szóval, gyere, próbáld ki, légy Te is a Fit-Ball szerelmese!

 

Csatlakozz a facebook eseményhez: Családi Mozgásfesztivál