Szövetségünk a Finn Nagykövetséggel együttműködve hagyományosan idén is megrendezi a FINN NOWA eseményt. Cél, a sportág népszerűsítése és a finn-magyar kapcsolat ápolása. Az eseményen részt vesz: Pertti Anttinen finn nagykövet is, aki a nagykövetség udvarán fogadja a résztvevőket. Innen a közös bemelegítés után útnak indul a nordicos csapat a város egyik legszebb helyére a Gellért-hegyre.

Az eseményre várjuk:

a kezdőket – akik csak most ismerkednek a sportággal. Ez a program egy remek lehetőség nagy csapattal és szakértő oktatókkal végig menni a 4 km-es távot.

az újrakezdőket – azokat, akik az utóbbi időben keveset sportoltak. A közösség inspiráló erejét megtapasztalva motivációt nyerhetnek a rendszeres sportoláshoz.

a budapestieket – a Gellért-hegyi túra útvonala tartogathat a fővárosiaknak is olyan meglepetéseket, ahol ritkán, vagy még egyáltalán nem jártak.

a vidékről érkezőket – remek program azoknak, akik megnéznék a hegytetőről a fővárosi látképet. Többek között a Dunán átívelő hidak, a Parlament csodás látványa is a túrázók elé tárul majd.

a gyerekeket és felnőtteket– akár már kisiskolás korban is el lehet kezdeni ismerkedni a sportág alapjaival. A nordic walking nemcsak az idősek sportja.

A FINN NOWA programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni 2024. április 22-ig az alábbi elérhetőségen lehet:

https://masport.hu/regisztracios-urlap-finn-nowa-2024/

rajt és cél: Finn Nagykövetség – 1118 Budapest, Kelenhegyi út 16/A

időpont: 2024. április 27. szombat, 09:00 – 13:00

Gyülekező, regisztráció 09:00 órától

Megnyitó: 10:00

Zenés bemelegítést követően a túra indul: 10:25-től

FONTOS INFÓK:

  • Aki nem rendelkezik nordic walking bottal, annak a helyszínen a MASPORT a készlet erejéig tud botot biztosítani.
  • Környezetvédelmi okok miatt a Nagykövetség a rendezvényen ballonos vizet biztosít. Kérjük a résztvevőket, hogy kulacsot hozzanak magukkal!
  • A túrázáskor ajánlott a kényelmes, időjárásnak megfelelő ruha viselése.

A program támogatója a Szerencsejáték Zrt.