Idill, napsütés, kellemes túra – FINN NOWA 2022

A Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében június 11-én lezajlott a FINN NOWA esemény. Több mint száz résztvevő egy kellemes túra megtételével tette aktívabbá a szombat délelőttöt.

A sportág szerelmesei a Finn Nagykövetség udvarán gyülekeztek, hogy részt vehessenek a Gellért-hegyi túrán, ahol megcsodálhatták a hétvégi napsütésben tündöklő várost.

Az ország számos pontjáról érkeztek nordicosok, kezdők és haladók egyaránt. A sportággal még csak most ismerkedőknek instruktoraink egy gyors képzéssel mutatták meg a sportág alapjait. A rövid ismertető után a Finn Nagykövet helyettes Henna Knuuttila és Czene Attila a szövetség elnöke nyitotta meg az eseményt. Harmonikus környezetben, zenés bemelegítés után indult útjára a mozgékony csapat, hogy végigjárják az útvonalat. A közepes nehézségű, 3,5 km-es séta kicsiknek és nagyoknak egyaránt teljesíthető volt. A túrázók megcsodálhatták a Margitszigetet, a Duna Budapesti szakaszának az északi részét. Rövid pihenőt tartottak az Assisi Szent Ferenc szobornál, majd visszafelé a panorámás úton szemlélhették meg a további látnivalókat. Ezt követően jólesően elfáradva tértek vissza a nagykövetség udvarára. A program hivatalos része ezután véget ért, elkészültek az „utána fotók”, élményekkel gazdagodva zárult a napsütéses délelőtt.

Köszönjük, hogy ilyen sokan részt vettek a túrán.  Maradjunk aktívak, találkozzunk a szövetség további rendezvényein!

A képek a túráról itt tekinthetők meg.