Találd meg a hozzád passzoló sporteseményt!

Számos tanulmány kimutatta, hogy a rendszeres fizikai aktivitás jótékony hatással van a fizikai és mentális egészségünkre. Az őszi időszakban a Magyar Szabadidősport Szövetség olyan programlehetőséget kínál, ahol számtalan ingyenes és kedvezvényes sportos programlehetőségből válogathatsz. Európa legnagyobb szabadidősportos eseménysorozatán, az Európai Sporthét keretein belül szeptember 23-30. között több száz ingyenes esemény várja országszerte a mozogni vágyókat – mindezt a #Beactive mottó jegyében. Egy biztos: a sporthéten nincs veszítenivaló, itt nem szükséges a legjobbnak lenni, maximum magunkat érdemes legyőznünk!

Mindenki máshogy sportol, hiszen ahány ember létezik, annyi féle módon viszonyul a mozgáshoz, sportoláshoz. A tipikus karakterekre kellő iróniával hoz példát az Európai Sporthét beharangozó videója:
https://fb.watch/n97vWwD6n6/

Tudtad, hogy a rendszeres sport javítja az életminőséget, hozzájárul az egészség megőrzéséhez és javítja az esélyeket egy hosszabb, egészségesebb életre? Természetesen apróbb hátrányai is vannak: pl. a mozgás izzaszt, attól elkenődik a smink, az edzések fárasztóak stb. Emellett sok pénzbe is kerül: új edzőruha, cipő, sportbérlet. Ráadásul a túl sok mozgástól egyenes az út a fogyásig, feszültségoldó hatása is van, szóval búcsút lehet mondani a betegállománynak. Jobb, ha bele sem kezdesz… De félre az iróniát, mindez nem hasonlítható össze az egészséges életmóddal nyert javakkal.

Szóval, ha mégis másként döntenél, akkor az Európai Sporthét (European Week of Sport) keretében több mint 500 sportrendezvényen próbálhatod ki magad. Az eseményeket a MASPORT (Magyar Szabadidősport Szövetség) koordinálja szeptember 23-30. között. Legyél részese Te is az Európai Unió legnagyobb szabadidősport rendezvényének, amelyen Magyarország évek óta a legaktívabb országok egyike! Az elérhető sportrendezvények listáját az europaisporthet.hu weboldalon találod.

Ha pedig edző, esetleg szervező vagy és szeretnéd növelni az edzéseiden a részvevők számát, regisztrálj ugyanezen az oldalon.

Ne feledd: HA SPORT, MASPORT!