FŐZZ, MOZOGJ, SZŰRJ SZTÁROKKAL AZ EGÉSZSÉGEDÉRT!- Online programok november 9 és 15. között és öt napos rendezvény a MOM Parkban

A közelgő Diabétesz Világnap alkalmából november 9-15. között egyedülálló rendezvénysorozatot szervez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány együttműködésben a Magyar Szabadidősport Szövetséggel. Az Egy Csepp EgészségFeszten egy héten át minden az egészségről szól. A programok elsősorban az online térben valósulnak meg.

Egy Csepp EgészségFeszt elnevezéssel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén speciális módon rendezi meg hagyományos Diabétesz Világnaphoz kötődő rendezvényét. November 9. és 15. között különféle, az egészséges életmódról és cukorbetegségről szóló videókkal, beszélgetésekkel, műsorokkal, gyerekprogramokkal, webinárokkal jelentkeznek az alapítvány által felkért szakemberek, hírességek és az alapítvány munkatársai. A programok tematikus besorolást kapnak, melyek a következők: Egészség – Táplálkozás – Mozgás – Lélek – Tudomány. Az egyes témákhoz kapcsolódó eseményeket egy virtuális műsorújság foglalja össze az egycseppegeszsegfeszt.hu weboldalon, míg az online programok az alapítvány Facebook oldalán és Youtube csatornáján követhetők.

A mozgás tematikához kapcsolódik a Magyar Szabadidősport Szövetség Mozgásélmény szenioroknak Programja, amely a megszokott időpontokban minden nap reggel 8 és délután 16, pénteken 18 órakor várja a mozogni vágyókat. A héten két premier óra is szerepel az órarendben. A program népszerűsítése kiemelt cél, hiszen a kialakult helyzetben az idősebb korosztály átmozgatása szerves részét képezi a MASPORT küldetésének.

Szintén a mozgást népszerűsíti a MOM Parkban felállított gyaloglópad, melyen az érdeklődök a programok ideje alatt sétálhatnak. A cél a kilométerek gyűjtésével az Országos Kék Kör Túra távjának, a mintegy 2550 kilométernek a megtétele, amely Erős Antónia által az elmúlt 15 évben vezetett Diabétesz Séta koronavírus-járvány miatt átalakított változata. A Kék Kör Túrához bárki kapcsolódhat egy online közösségi kihívás keretében. A kék kör az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére a cukorbetegség egyezményes jelképe. A Kék Kör Túrával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.

A virtuális tér mellett a civil szervezet kitelepül a budapesti MOM Park Bevásárlóközpontba. Az 1. emeleten mobil stúdióból szerdától vasárnapig délutánonként élő, streamelt adással jelentkeznek be népszerű műsorvezetők, Erős Antónia, Barabás Éva, Solti Ádám és Tokár Tamás. Pénteken 17:30-tól a műsorvezető Czene Attilával, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökével és Kovács Kriszta szenior sportoktatóval beszélget.