A Virtuális Egészségközpont szakmai partnerségével és a Szerencsejáték Zrt. támogatásával AZ ORSZÁG GERINCTORNÁJA égisze alatt nagyszabású programot szervez 2020 őszére a Magyar Szabadidősport Szövetség: az Országos Testmozgási Program keretében országszerte 10 héten át ingyenes lehetőséget biztosít egy gerinctudatos mozgásprogramon, a TripleX gerinctréningen való részvételre.

Egészségmegőrzési és betegségprevenciós programjaink a Virtuális EgészségKözponttal (VEK) szakmai partnerségben valósulnak meg.

A VEK hazánk egyik legújabb prevenciós kezdeményezését, és egészségpiaci Startup támogató programját, az EMVITIS-t működtető Singulab Inkubátor Zrt.

A Virtuális EgészségKözpont egyike a Dr. Molnár Ferenc által kitalált és alapított Prevenciós célú Virtuális Építő Programoknak (PVÉP): a kórházi várólisták létrejöttét, egyáltalán a beteggé válást és annak kezelését megelőzendő (prevenció), a partnerek által üzemeltett egészségmegőrzési és betegségprevenciós programok (mozgás, táplálkozás, szűrések, stb) eredményeiből olyan fekvőbeteg kezelő egészségközpontot épít – (virtuális építő program) – amelyet a VEK-nek köszönhetően a valóságban soha nem kell felépíteni, hiszen a résztvevők általános egészségének javítása által kevesebb ilyen kapacitásra van, ill. lesz szükség.

A „sok kicsi sokra megy” elve alapján minden mozgással eltöltött óra, minden helyes táplálkozás felé történő átmeneti lépés, és minden elvégzett szűrővizsgálat hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a virtuális felépítmény, minél nagyobbra nőjön. A legjobb mintaprojekteket díjazzák és mások számára mintaként állítják – a legjobb minták pedig az oktatás szintjéig beépülve tananyaggá is válhatnak (például a megfelelő Témahetek tematikus programjaiban), míg a szakma- és fejlesztéspolitika részére forrás tervezési és programozási információként is beépítési javaslatra kerülnek.

A Virtuális EgészségKözpont Program (VEK)  módszertani elemeit a Magyar Innováció és Hatékonyság Nkft (Mi6), projektfejlesztési, egészséggazdasági, tőkebefektetési, finanszírozási és kommunikációs részeit a Mi6 által tulajdonolt Singulab Egészségügyi Inkubátorház Zrt. működteti.

A Szerencsejáték Zrt. mint társadalmilag felelős vállalat, egyetértve a VEK céljaival és elismerve annak a lakosság egészségügyi fejlesztésének támogatása érdekében tett erőfeszítéseit a VEK Főtámogatójaként segíti a program minél szélesebb körű kiterjesztését.

A Virtuális Erőmű Program (VEP) főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.