A közlekedési fennakadások elkerülésére a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb megoldás, ha biciklivel közlekedünk. Kispest, Kőbánya, Ferencváros és a belváros között is több kerékpárút, kerékpársáv, busz-kerékpársáv, kis forgalmú utca, vagy kétirányú főútvonal segít elkerülni az Üllői utat. A Kerékpárosklub – északi szakaszon sikeres – metrópótló kampánya a 3-as metró déli részének lezárásával folytatódott. Új bringázóknak is használható biciklis útvonalakat és kezdő tippeket ajánl a Kerékpárosklub, hogy többen kerülhessék el a dugókat és tömeget.

forrás: kerekparosklub.hu

A Magyar Kerékpárosklub a 3-as metró déli szakaszának lezárásával újraindította Metrópótló kampányát, ami az északi részen már sikerrel mutatta be, hogy a bicikli jó metrópótló eszköz lehet a mindennapokban.

A Magyar Kerékpárosklub szerint a bicikli kiváló metrópótló eszköz lehet, és ehhez megvannak az alternatív útvonalak. Kispest, Kőbánya, Ferencváros és a belváros között is több kerékpárút, kerékpársáv, busz-kerékpársáv, kis forgalmú utca, vagy kétirányú főútvonal segít elkerülni az Üllői utat. Olyanokat szeretnénk biciklire ültetni, akiknek már van kerékpárjuk, de esetleg még nem használják a mindennapokban. Ehhez szöveges útvonaljavaslatokat és egy térképet állítottunk össze, melyekkel a Dunapart, Józsefváros vagy a Városliget irányába is meg lehet találni a belvárosba vezető útvonalakat.

forrás: facebook.com/metropotlo

Szöveges és térképes leírások, bringás tippek kezdőknek: metropotlo.hu