2017.03.11-én került megrendezésre, a ”Break The Rules”break táncverseny és nyílt nap, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Szolnoki Break és Extrém Sport Egyesület által. A versenyen való részvétel helyszíni nevezéssel történt, bárki indulhatott, aki elég erőt, és motivációt érzett magában a tánc ezen akrobatikus válfaja iránt.

4 kategóriában indulhattak el a résztvevők. Gyermek, Power Move Cypher (legjobb trükk) 2 vs 2 felnőtt, annak kiegészítése, az amatőrök versenye (Battle survive), mely az előbbi kvalifikációján nem továbbjutó versenyzők csoportjából lett lebonyolítva, így teret, és kellő megmérettetést biztosítva a most még szerényebb képességű táncosoknak is. A versenynap regisztrációval, a zsűri bemutatásával kezdődött, majd a selejtezőket követően az amatőr, illetve ”Power Move Cypher” kategóriákat futtatták végig. Ezt követően a gyermek, és a felnőtt lebonyolítása következett, melyeket a döntők párosításáig vezényeltek le. Egy 20 perces szünetben pihenhettek a táncosok, amíg a szolnoki underground Hip hop képviselői előadását hallgathatták az érdeklődők. A koncertet követően lezajlottak a döntők, majd a két kategória eredményhirdetése.

A versenyzők kiváló díjazásban részesültek a rendezők, és a támogatók által, egy nagyon jó hangulatú napot zárva. A verseny fényét emeli, hogy az ország különböző pontjaiból és más országokból is voltak részvevők, illetve az egész napos programból professzionális videó anyag készült, amely már megtekinthető a világhálón. A rendezvényen jelen volt a helyi tv és a Music Channel zene csatorna 1 Like Hiphop c. műsora, melyek riportot készítettek a rendezőkkel, a győztesekkel, és a zsűrivel. A szervezők célja, hogy belátást, és lehetőséget biztosítsanak a break tánc kultúra világába, és ezáltal a szabadidő sport ezen válfajába.