A nordic walking sportág egészségre gyakorolt jótékony hatását számos kutatás alátámasztja. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) Botra fel! programjának is többek között célja az, hogy túra előtt és után vércukor- és vérnyomásméréssel ezt alátámassza. Május 20-án a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége, a Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Szabadidősport Szövetség ezen a napon közösen hívja fel a figyelmet a cukorbetegségre, a magas vérnyomás veszélyeire, valamint a testmozgás jótékony hatásaira. Szövetségünk az április közepétől június végéig tartó Lépten-nyomon NOWA Programjának kereteink belül MASPORT tagszervezetek is számos esemény szerveznek erre a napra.

Csatlakozz, próbáld ki!

Aki még nem ismeri ezt a sportágat annak képzett instruktorok a különleges botpár helyes alkalmazását is megmutatják. A hatékony átmozgatás érdekében fontos az alapok elsajátítása. A „képlet” nagyon egyszerű, bárki könnyedén megtanulhatja, hogyan segíti és egészíti ki a gyaloglást a nordic walking botpár használata.

Túrázz a természetben, legyél közösségben!

A természetben aktívan eltöltött idő nemcsak a fizikai, hanem a mentális jólétünk megőrzésére szempontjából is fontos. A nordic walking kiváló arra, hogy a gyaloglást színesítsük, még komplexebb szabadidős programmá tegyük. Mivel ez a sportág korosztálytól függetlenük bárki számára könnyedén űzhető, egy kellemes túra a családdal, barátokkal vagy csapatban kiváló közösségépítő program lehet a résztvevők számára.

A Botra fel! eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció és további információk: https://ceosz.hu/programok/botra-fel-program/

Letölthető sajtóközlemény: https://masport.hu/wp-content/uploads/2023/05/ceosz_botra_fel_kampany_sajtokozlemeny_.pdf