Új helyszínen, új útvonalakkal és új jelzésekkel mutatkozott be a kaposvári Zöldpont Életmódklub tavaszi Zselici Gyalogtúrája. Bene Sándor polgármester úr javaslatára ezúttal a zselickislaki közösségi ház szolgált a rendezvény központjának. Már a reggel 7 órára érkezőket meleg kávé és tea, no meg némi szíverősítő indította útjára. A túra előtt lehetőség volt benevezni a Somogy Megye Teljesítménytúrázója 2017 mozgalomra és a Zöldtusa versenysorozatra.
10, 19, 28 és 36 km-es túrák teljesítésére volt lehetőség, utóbbi kettő érintette a közelmúltban átadott Zselici Csillagparkot is. A park és a Ropolyi-tó melletti Dugás-kút környékén egy-egy kék háromszög és kék kör jelzést is felfestettek az egyesület tagjai. A túrát megelőző hét szeles és viszonylag száraz időjárása felszárította a Zselicre jellemző sár nagy részét, ezt a pénteki kisebb eső sem tudta már elrontani. A zselici gyalogtúrák történetében először volt lehetőség vezetővel végigmenni az útvonalon, erre is többen jelentkeztek, csökkentve az eltévedés veszélyét. A túra mottója a „Zselici források nyomában” volt, a Gesztenyés-forrásnál, a Dugás-kútnál és a Négy testvér-forrásnál természetesn vizet tölthettek palackjukba a szomjazók.
A kitelepített nyolc ellenőrző pont közül három helyen önállóan kellett igazolni a menetlevélre, ötnél pedig rendezők várták némi frissítővel, ropogtatnivalóval a résztvevőket.
Beérkezéskor tea, sertés és vaddisznópörkölt várta megfáradt vándorokat. A nevezések összesítése után összesen 214 indulót számoltak meg a szervezők.
A Zöldpont Élemtódklub következő eseménye a Katica Tanya Zselici Kerékpártúra lesz 2017. május 13-án, szintén új útvonalakkal.

Szöveg: Fodor Péter
Kép: Nagyné Major Katalin