A sport és a testmozgás nemcsak a testi egészséget, hanem a mentális egészséget és az általános jólétet is javítja. A világjárvány miatt ugyan jelentősen csökkent a mozgásterünk, de ez nem jelenti azt, hogy ne csempészhetnénk be a rendszeres testmozgást a megváltozott mindennapjainkba. Ehhez azonban különösen kreatívnak kell lennünk! Pontosan erről szól az Európai Bizottság által útjára indított #BeActiveAtHome kampány, amelynek célja, hogy a közösségi média adta lehetőségekkel inspirációt adjon az otthoni sportoláshoz.

A #BeActive hashtag egy olyan kampány szimbóluma, amely 2015 óta hirdeti az aktív életmód fontosságát, és egyre több embert ösztönöz mozgásra nem csak Európában, de már a világ egyéb pontjain is. Az utóbbi években az Európai Sporthét kapcsán számos nagy sikerű #BeActive esemény zajlott Magyarországon is, most pedig a kialakult járvány következtében rendhagyó módon csatlakozhatunk az Európai Bizottság kezdeményezéséhez. A felhívás lényege, hogy osszunk meg minél ötletesebb fotókat az otthoni testmozgásunkról a közösségi média oldalainkon, és használjuk a #BeActiveAtHome hashtag-et, illetve Instagramon említsük a @european_youth_eu, Twitter-en pedig a @EUSport oldalakat. Ezáltal létrejön egy országhatárokon átívelő, inspirációs ötlettár, amely izgalmas gyakorlatok gyűjt össze az otthoni testmozgáshoz. A #BeActiveAtHome hashtag-re rászűrve ezeket bárki megnézheti a különböző közösségi csatornákon.

A legjobb és legviccesebb tartalmak az európai EAC Főigazgatóság platformjaira is kikerülnek majd:

  • Twitter: @EUSport
  • Instagram @european_youth_eu
  • Facebook @EUErasmusPlusProgramme

 

Érdemes lesz figyelni a MASPORT felületeit is, hiszen mi is számos kapcsolódó #BeActive tartalommal csatlakozunk a felhíváshoz. Támogassuk egymást, javasoljunk új gyakorlati ötleteket, és maradjunk aktívak!

Bővebb információ a kampányról: https://ec.europa.eu/sport/news/beactiveathome-for-health_en