Idén május 27-én lenne a Kihívás Napja, amely a járványveszély következtében sajnos nem kerül megrendezésre. A „Mozgásélmény szenioroknak” online program azonban képletesen mégis megünnepli május utolsó szerdáját, és egy különleges, egész napos kínálattal várja a mozogni vágyó szépkorúakat. A videósorozat egyúttal az európai szintű #BeActiveAtHome felhíváshoz is kapcsolódik.  

Az utóbbi hónapokban kiemelt figyelmet kapott az idős korosztály képviselőinek egészségi állapota, hiszen ők vannak a leginkább kitéve a járványveszélyből fakadó megbetegedéseknek. Éppen ezért szövetségünk áprilisban útjára indította a „Mozgásélmény szenioroknak” nevű programot, amelynek keretében ingyenes online videós mozgásórákkal ösztönözzük a 60 év felettiek fizikai aktivitását. Május 27-én a mozgósítás új szintre lép, hiszen ezen a napon minden órában új átmozgató edzésekkel várjuk az érdeklődőket oldalunkon! Ily módon elsősorban a szépkorúak tarthatják életben a Kihívás Napja szellemét május utolsó szerdáján.

Az egész napos program ráadásul az Európai Bizottság által útjára indított #BeActiveAtHome kampányhoz is kapcsolódik, amelynek célja, hogy a közösségi média adta lehetőségekkel inspirációt adjon az otthoni sportoláshoz. A felhívás lényege, hogy a koronavírussal kapcsolatos kihívásokra reagálva osszunk meg minél ötletesebb videókat, fotókat az otthoni testmozgásról a közösségi média és egyéb online felületeken, és használjuk a #BeActiveAtHome hashtag-et. Ezáltal létrejön egy országhatárokon átívelő, inspirációs ötlettár, amely izgalmas gyakorlatok gyűjt össze az otthoni sportoláshoz.

A legérdekesebb tartalmak az európai EAC Főigazgatóság platformjaira is kikerülnek majd:

  • Twitter: @EUSport
  • Instagram @european_youth_eu
  • Facebook @EUErasmusPlusProgramme

Az egyik izgalmas közelgő program az Europactive és az UKactive által szervezett #BeActive Hour nevű komplex mozgásóra lesz, melyre május 30-án 17 órától kerül sor, de a közösségi média oldalak keresőiben a #BeActiveAtHome hashtag-re keresve számos további kezdeményezésre bukkanhatunk. Mozgásra fel!