A hűvös idő beköszöntével a Magyar Szabadidősport Szövetség rövidtávú céljának tűzte ki az őszi-téli sportolás népszerűsítését. Programunk részeként tagszervezeteinknek lehetősége nyílt a csatlakozásra ingyenes, főképp szabadtéri, szabadidősport jellegű eseményekkel, ahol az évszakra jellemző mozgásformák kerülnek előtérbe. 15 tagszervezet működik velünk együtt a programsorozat alkalmával. Az őszi-téli szabadidősport programsorozat 2019. november 1. és 2020. február 15. között valósul meg.

Ezek közül ajánlunk pár programot.

MOCCANJ Téli Sportfesztivál

  • társrendező: Budapesti Szabadidősport Szövetség
  • időpont: 2020.01.19.
  • helyszín: Újpest, Szent István tér
  • mozgásformák: korcsolya és ügyességi feladatok a jégen (pl. hoki, „fakutya”)
  • kiírás,bővebb információ : http://www.bszszsport.hu/mocc_teli

MOCCANJ! Sportfesztivál sorozat első eseménye. A szervezők igyekeznek minden évben más-más kerület szabadtéri jégpályára vinni az eseményt, hogy Budapest minden területén ingyenes korcsolyázási és jeges sportágakba való betekintést biztosító mozgásformák kipróbálására lehetőséget biztosítani. A mindenkori jégfelületet több részre osztva ügyességi feladatokat állítunk fel. Ilyen feladatok, a hoki koronggal történő kapura lövés, szlalom, korongvezetési és a frizbi „ültetés”.

Készítettünk kettő darab úgynevezett „fakutyát, mellyel egy szintén lezárt területen szabadon játszhatnak a résztvevők. A rendelkezésre álló pályaterület felén azonban biztosítjuk a szabad korcsolyázási lehetőséget. Az esemény által nyújtott sportolási lehetőség a résztvevők számára ingyenes.

Ceglédi Téli Sportnap

  • társrendező: Pest Megyei Szabadidősport Szövetség
  • időpont: 2020.01.25.
  • helyszín: Cegléd, Szabadság tér és a belváros, Ceglédi Sportmúzeum
  • tervezett mozgásformák: nordic walking, gyaloglás, különböző mozgásformák alkalmazása az akadálypályán és a cross fit próbahelyen, hógolyózás, célba dobás, hó és jégszobrászat, és szellemi totó a sportmúzeumban

A városközpontban, a Szabadság téren hóember, jégember (pl. lufikat feltöltünk vízzel, kint hagyjuk a hidegben éjszakára. Reggel leszedjük a jégről a lufit, egymásra pakoljuk a fagyott részeket úgy, mint a hóember esetében. Ezután már lehet felöltöztetni, díszíteni) építő versenyt, hógolyóval célba dobást hirdetünk.A városismereti tájékozódási túrán a helyi értékeket ismerhetik meg a mozgás iránt is érdeklődők. A város központjában nevezetes vagy érdekes pontjait kell felkeresniük, hogy választ kapjanak az adott helyre vonatkozó kérdésre vagy meg kell oldaniuk az ott található feladatot.

A téren akadálypályát építünk, melyet bárki teljesíthet.

8-10 sportolási lehetőséget kínáló cross fit pálya is felállításra kerül, melyet 6 éves kortól és fogyatékossággal élők is használni tudnak.

„Téli sportok Cegléden” címmel interaktív előadáson vehetnek részt az érdeklődők a Ceglédi Sportmúzeumban.

Családi Jeges Nap

Sopron időjárási adottságai havas program szervezését nem teszik lehetővé, de rendkívül jó lehetőség a Jereván lakótelep tövében lévő Műjégpálya kihasználása. Ezért a Soproni Városi Szabadidősport Szövetség úgynevezett Jeges Családi Napot szervez meg. A Jeges Családi Nap lebonyolításában szakmai segítséget nyújt a Soproni Jégkorong Sportegyesület. A sportolók segítenek a kezdő résztvevőknek korcsolyán maradni, valamint különböző akadályversenyek lebonyolításával teszik izgalmassá a napot. A különböző játékok, illetve versenyek helyezettjei serleg- és éremdíjazásban részesülnek, valamint minden jégre lépő csokoládét kap erősítőül. A menet közben megtartott tombolahúzáson Decathlon vásárlási utalványokat, valamint jégpálya belépőket sorsolunk ki.