A Magyar Szabadidősport Szövetség május 26-án tartotta meg közgyűlését a Magyar Sport Házában. Az ilyenkor kötelező napirendek megtárgyalásán túl ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a Lakosság Sportjáért plasztikák.

A díjról:

A lakosság sportjáért díjat a szabadidősportért kiemelkedően dolgozók méltó elismerésére hozta létre a szövetség, megbecsülve a sporttásaink munkáját. Ebben az elismerésben részesült 2020-ban Pálffy Tibor, 2021-ben Torma László és Süli András. A covid miatt a díjak tagság előtti, ünnepélyes átadására az odaítélés évében sajnos nem volt lehetőség. Az idei közgyűlésen a díjakat Czene Attila a szövetség elnöke adta át.

Díjazottak bemutatása:

Pálffy Tibor alapítója és jelenlegi elnöke a Margita344,2 Turisztikai és Sport Egyesületnek. Kerékpártúrák, teljesítménytúrák megszervezésével tartja mozgásban Gödöllő és környéke lakosságát. Ingyenes nordic walking túrákat biztosít a helyieknek. Ezen túl Gödöllőn és környékén meghonosította a túrázás legnépszerűbb és legnagyobb tömegeket megmozgató formáját a teljesítménytúrázást. Sportvezetőként a szövetség központi rendezvényeire is rendszeresen szervez résztvevőket, segítve a szabadidősport események népszerűsítését.

Torma László hosszú évek óta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetségünk vezetője. Nagyszerű közösségi ember, népszerű szervező, aki megyéjében és azon túl is kiváló kapcsolatokat ápol. Munkájával aktívan hozzájárul a helyi sportélet fellendítéséhez.

Süli András a Csongrád és néhány éve már a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetségnek is elnöke, sportriporter, újságíró. Fiatalos lendületének, újszerű programjainak, és színes kommunikációs megoldásainak köszönhetően a lakoság aktivizálásában az elmúlt években számos áttörést ért el.

A kitüntetetteknek ez úton is gratulálunk!