A Water Skyball egy új, magyar fejlesztésű, izgalmas és élvezetes, speciális szabályokkal rendelkező vízi páros sportág. A gyorsan terjedő, egyre népszerűbb játékot a Fontanus Központ fejlesztette ki.

 

 

A játékot 2 fős csapatok játsszák egymás ellen, vízben, labdával, kapura. Ennyiben hasonlít bármely más sportághoz, minden másban egyedi. Szabályai, eszközei, szellemisége, a bajnokságok lebonyolítása speciálisak és izgalmas, játékos, kihívásokkal teli időtöltést kínálnak – a játékosok számára és a nézőknek, szurkolóknak egyaránt.

 

A Water Skyball főbb szabályai

pálya

  • szélessége 8 méter
  • víz magassága: 1 és 1,2 m között,
  • tehát a játékosok derékig-mellig érő vízben játsszák.

A pálya 3 részből áll: sötétkékkel jelölt védőzónákból és fehérrel jelölt mezőnyből. A védőzónában csak egy ember tartózkodhat, mezőnyben bárki.

 

wsb pálya

 

A Water Skyball (WSB) non-contact sport, tehát egymás érintése szigorúan tilos és szankció jár érte. Így nagy hangsúlyt kap a taktika, az ügyesség, a helyzetek felismerése. És ezzel együtt a sérülés veszélye minimális.

Mezőnyben csak egy kézzel lehet egyszerre érinteni, passzolni, elkapni, dobni a labdát. Ez sok gyakorlást, ügyességet igényel.

A WSB abban is egyedi, hogy egészen rendhagyó a kapuja. Sehol máshol nem látható kapu-a-kapuban megoldása még érdekesebbé, még izgalmasabbá teszi a játékot.

 

wsb kapu

 

A kapu szélessége 4 m, a belső szakasz 2 m, a két szélső rész 1-1 m széles.

Az, hogy a kapu különböző részeibe dobott gólok különböző pontértékkel bírnak, számos lehetőséget ad a csapatoknak akár a védekezésben, akár a támadásban különböző taktikákat kidolgozni. A dobott gólok pontértéke attól függ, milyen messziről, melyik kapurészbe érkeznek.

 

forrás: www.waterskyball.com