Ezernél is többen mozogtak a Decathlon Szépkorúak Sportfesztiválján.

Napsütésben, nagyon jó hangulatban ezeregyszáznál is többen vettek részt tegnap Cegléden a Decathlon Szépkorúak Sportfesztiválján. A Magyar Szabadidőpsort Szövetség ingyenes mozgásfesztiválján negyvenöt mozgásformát próbálhattak ki a nyugdíjasok. A korrekorder egy 95 éves résztvevő volt, a legnépszerűbb programelem pedig idén is a tánc volt.

Az egészséges életmód nem a fiatalok kiváltsága. A testi és szellemi frissesség megtartásához idősebb korban is elengedhetetlen a mozgás. Szerencsére egyre többen felismerték ezt, így a Gubody parkban megrendezett sportos eseményen Székesfehérvártól Debrecenen, Szécsényen, Vasváron, Csömörön át Szolnokig és Budapestig az ország minden részéről érkeztek a mozogni vágyó idősek.

 

A résztvevők aktívan részt vettek a kifejezetten a korosztályukra szabott programokon: rengetegen kipróbálták a gördülős játékokat, csoportos tornákat, lövészetet, asztaliteniszt, kerékpáros akadálypályát, dobós/rúgós játékokat, de nagyon kedvelt volt a két új programelem, a játékos tudomány (szellemi, ügyességi játékok) és az akadálypálya is. Nagy népszerűségnek örvendtek az egészséges életmód jegyében megjelent kiállítók, szűrővizsgálatok is.

 

A legnépesebb kategóriát a 65-70 év közöttiek alkották, a 80 év felettiek versenyét egy 87 éves hölgy nyerte, a legidősebb “fesztiválozó” pedig egy 95 éves úr volt. A legnagyobb létszámmal a Budapest XI. kerületi KESZE, azaz a Kortalan Ezüstkorúak Szabadidő és Sport Egyesülete tagjai jelentek meg, ők 160-an neveztek be. Érdemes megjegyezni, hogy az eseményen a női résztvevők száma nagyságrendekkel több, mint a férfiaké.

Fotó: Limeshark Média