Júniusban folytatódott a Masport saját kezdeményezésű Promoting Senior Sports Across Borders (PSSAB), azaz a „Szeniorsport határokon átívelő népszerűsítése” elnevezésű Erasmus+ projektje. A német, horvát, szerb és magyar szervezetek részvételével zajló együttműködés májusi frankfurti találkozója után június 6. és 8. között Budapesten találkoztak a partnerszervezetek képviselői. A program részeként megismertük a MAKKA Szabadidősport Egyesület működését és időskorúakkal kapcsolatos programjait, majd közösen részt vettünk a Szépkorúak Sportfesztiválján. Beszámoló!

A PSSAB nemzetközi együttműködésben a Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) a következő partnerekkel dolgozik együtt a szeniorsport határokon átívelő népszerűsítésén:

  • Német Tornaszövetség (DTB)
  • Szerb Szabadidősport Szövetség (ASfAS)
  • Eszéki Sportrekreációs Egyesület (CASR)
  • MAKKA Szabadidősport Egyesület

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló kis együttműködési partnerség sikeres szenior sportesemények látogatásaihoz kapcsolódó projekttalálkozókra épül, ahol a partnerek megismerhetik egymás jó gyakorlatait és szakmai kapcsolatokat alakíthatnak ki. A projekt célja továbbá, hogy újszerű, figyelemfelkeltő promóciós anyagokat készítsünk, valamint elemezzük az eseményeinken bevont szépkorúak sportolási szokásait és igényeit.

Június 7-én a MAKKA Szabadidősport Egyesület látott minket vendégül, ahol Kovács Kriszta szenior tréner vezetésével bepillantást nyerhettünk az egyesület időskorúakkal kapcsolatos programjaiba. Sőt, a klubtagokkal együtt egy frissítő nordic walking túrán is részt vettünk, majd jó hangulatú bográcsozással zárult a közös program. Ezt követően a klubházban szövetségünk munkatársai egy prezentáció keretében bemutatták a Masport működését a jelen lévő partnereknek, majd a projekt keretében vállalt feladatokon dolgoztunk közösen.

Június 8-án külföldi vendégeink is aktív résztvevői voltak a Bikás parkban megrendezett Szépkorúak Sportfesztiváljának, ahol megismerhették eseményszervezői munkánk gyakorlati oldalát és a több mint 50 mozgásformát magába foglaló színes sportkínálatot. Az esemény után megvitattuk a tapasztalatokat és nagy örömmel vettük partnereink egyöntetűen pozitív visszajelzéseit az esemény sajátosságaival kapcsolatban.

A projekt következő eseményére októberben kerül sor a szerbiai szabadidősport szövetség szervezésében, de az együttműködés addig is folytatódik az online csatornákon.

További információk: www.sportforseniors.com

Összefoglaló videó a Szépkorúak Sportfesztiválja eseményről: https://youtu.be/rNAqhqsQtt4 

#pssab #sportforseniors