A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fontos feladatai közé tartozik a kiemelt városi rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése és lebonyolítása.

Idén is megrendezésre kerül a város egyik legnagyobb szabadidősport rendezvénye, és a 30. COOP Májusfa futás, mellyel megmozgatják a szervezők   a város lakosait minden korosztályban szoros együttműködésben a COOP Szolnok Zrt.-vel, aki kilencedik éve névadó támogatója a programnak.

A szervezők hitvallása, hogy a sport kihagyhatatlan tényező az egészség és a fittség megőrzésében, a betegségek megelőzésében a jó életminőség fenntartásában.

PROGRAMTERV

12:00 óra középiskola, felnőttek
12:50 óra általános iskola VII –VIII. osztály, felnőttek
13:40 óra általános iskola V – VI. osztály, felnőttek
14:30 óra általános iskola III – IV. osztály, Nordic Walking, szenior, felnőttek
15:20 óra általános iskola I –II. osztály, Nordic Walking, szenior, felnőttek

KIS KÖR: Általános Iskola I-IV. osztály, felnőttek, Nordic Walking, Szenior ~1.500 m: Kossuth tér (rajt) – Szapáry út –
Tiszai Hajósok Tere – Tiszaparti sétány – Keller Gy. út – Kossuth tér (cél).

NAGY KÖR: Általános Iskola V-VIII. osztály, középiskola, felnőttek ~2.500 m: Kossuth tér (rajt) – Baross G. út – Petőfi S.
út – Gábor Á. tér – Tiszaparti sétány – Keller Gy. út – Kossuth tér (cél).

A felnőtt versenyzők választhatnak, melyik távon indulnak. A helyszíni nevezők számára a pólóátvétel a Múzeum udvarban történik.
A balesetmentes és biztonságos megrendezésre törekszünk idén is, és fontosnak érezzük a részt nem vevő lakosság zavartalan életterét is. Minden résztvevő ajándék pólót és frissítő csomagot kap a COOP Szolnok Zrt. felajánlásával. A rendezvény hivatalos frissítője idén is AVE Ásványvíz, az egészséges energiát pedig a Cerbona és a Cornexi biztosítja.

A rendezvény közel 30 éves múltja, és a résztvevők száma joggal emeli az összefogással megvalósuló kezdeményezést a hagyományos városi rendezvények szintjére. Mind a Szolnoki Sportcentrum, mind a névadó szponzor COOP az elmúlt évek alatt több olyan helyi, városi rendezvényt szervezett, melyeket már várnak a helyi lakosok, s melyek városunk életének szerves részévé váltak. Míg a Sportcentrum a város szinte minden nagy rendezvényének levezénylésében jeleskedik, addig a COOP Szolnok Zrt. a működési területén lévő iskolák, óvodák rendezvényeit segíti, kulturális és sport tevékenységeket támogat, az egészséges életmódhoz kapcsolódó rendezvények mellé áll (egészségügyi szűrőprogram, családi egészségnap, tanulmányi versenyek, gyermeknap, kórház támogatása). A COOP SZOLNOK A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY 2018-as megalakulása óta szintén jó szolgálatot tesz egyes közösségi ügyek felkarolásával. A közös rendezvényszervezés ékes példája a COOP Mikulás Kisvonat, mely a városi rendezvénnyel összehangolva ez évben sem maradhat el.

A rendezvény hagyományait követve a futó távok idén is igazodnak a részvevők széles körének igényeihez a legkisebb futóktól, az akár profi, vagy a teljesen kezdő felnőtt futókig. Mottónk most sem változik: a Májusfa Futás nem verseny, és nem a helyezések, hanem a részvétel a fontos. A győzelmet nem a gyorsaság, hanem közösség ereje adja.

Világszerte egyre népszerűbbek az utcai futó programok, a futás népszerűsítése,az egészség megóvása. A kocogás sportértéke mellett ezek a programok közösségi élményt, vidám fesztivál hangulatot, kellemes időtöltést nyújtanak a résztvevőknek. A COOP Májusfa Futás népszerűségét jellemzi, hogy a kezdeti évekhez képest jelentősen nőtt azon szállító partnerek száma, akik elkötelezett támogatói az egészséges életmódra nevelésnek, a szabadidő hasznos eltöltésének. Nem csupán támogatják a rendezvényt, de maguk is futóként állnak rajthoz kis csapatukkal, hírét pedig továbbviszik az országban.

Forrás: https://szolsport.hu/