fbpx

Nordic Walking – mindenki sportja

A NORDIC WALKING amelyet “Mindenki sportjának” lehet nevezni, egyre népszerűbb Magyarországon. Ez a speciális gyalogló technika nagyon hasonlít a természetes emberi mozgáshoz, csak számos pozitív tényezővel kiegészülve.


NORDIC WALKING INSTRUKTOR KÉPZÉS

 

Időpontja: 2019.04.12-13.

Helyszíne: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (Magyar Sport Háza IV. emeleti nagyterem)

Jelentkezési határidő: 2019.03.29.

Jelentkezés módja: Az online jelentkezési lap és a sportszakmai végzettséget igazoló dokumentum másolatának elküldésével a banhidi.rita@masport.hu e-mail címre.

Kapcsolattartó, projektgazda: Bánhidi Rita (mobil: +36 30 697 3774, e-mail: banhidi.rita@masport.hu)

A képzés szakmai előképzettséget igényel, amelyek az alábbiak lehetnek:

 • Felsőfokú végzettségek közül: testnevelő tanár; szakedző; sportszervező; menedzser; humánkineziológia; rekreáció-szervező; gyógytornász; gyógypedagógus; orvos; lovaskultúra oktató
 • OKJ-s képzések közül: sportoktató (jogelőd: segédedző); sportedző; sportszervező; menedzser; sportmasszőr; lovastúra-vezető
 • Természetgyógyász (felnőttképzési nyilvántartási számmal ellátott képesítés)

Részvételi díj: 38.000 Ft (bruttó)

Befizetési határidő: 2019.04.05.

Early bird díj március 25-ig fizetve: 34.200 Ft (bruttó)

Befizetés módja: A részvételi díjat a Magyar Szabadidősport Szövetség számlájára kérjük átutalni (számlaszám: OTP Bank Zrt 11706016-20464644). A megjegyzés rovatba kérjük beírni: NW instruktor képzés, jelentkező neve.

Oktatók:

 • Géczi Anikó (Testnevelési Főiskolát végzett, Brémában élő testnevelő tanár, gyógytestnevelő, Nordic Walking okleveles tréner)
 • Bozsik Anna (sífutó olimpikon, Nordic Walking okleveles tréner, oktató, Bozsik sífutóiskola vezetője)

Minimális létszám: 8 fő/csoport. Minimális létszám alatti jelentkezés esetén a képzés nem indul. Amennyiben jelentős túljelentkezés lenne, abban az esetben április 14-15-én újabb képzést indítunk.

A képzést teljesítői akkreditált oktatási intézmény által kiadott tanúsítványt kapnak!

A felhívás letöltéséhez kattints ide.

 


NOWAZIN legújabb száma:


Jelenleg hazánkban csodálkozva, szemráncolóan állnak meg az emberek a nordic walking láttán, de több országban már rájöttek gyógyító hatásaira, és büszkén használják.

A speciális botok alkalmazása miatt a kar és a felsőtestünk izomzata többet teljesít és ez kifejezetten fontos a gerinc mély hátizmainak erősítéséhez. A botok helyes használatánál javul a testtartás és így aránylag rövid időn belül megszűnik a gyakori, sokszor évek óta tartó fájdalom a váll- és nyaki izomzatban. Természetesen erősíti a lábakat is, és mindezek mellett nem terheli meg a szervezetet annyira, mint a futás.

NORDIC WALKING alkalmas az emberi egészségre veszélyes betegségek, legfőképpen a szív- és érrendszeri megbetegedések – magas vérnyomás, öregkori cukorbetegség, agyvérzés, szívinfartus – megelőzésére. Túlsúlyosaknak, amatőröknek, ülő munkát végzőknek, kismamáknak, szépkorúaknak, valamint sérülések utáni rehabilitáció alatt állóknak is segíthet a terhelés ideális fokozásában.

A számos jótékony hatás közül kiemelünk pár példát, hogy mit adhat a nordic walking helyes technika mellett:

 • Tehermentesíti az ízületeket
 • Javítja az állóképességet
 • Erősíti az izmokat
 • Javítja a test oxigénellátását
 • Növeli a stressztűrő képességet
 • Aktiválja a vérkeringést
 • Minden korosztály számára ideális mozgásforma
 • Kíméli a pénztárcát

ESEMÉNYEK


© Copyright 2016. Minden jog fenntartva